Изграждане на руска баня

Руските бани представляват помещения от дървени кабини, подобно на финските селски сауни. Руските бани обикновено се състоят от 3 стаи: парна стая, стая за къпане и стая за вход. Стаята за вход, наречена предбанни, има закачалки и пейки, на които може да се отпочине.

Стаята за къпане има чешма за гореща вода, която използва вода, нагорещена от пещта на парната стая и чешма за студена вода за смесване на студената и топлата вода до приятна температура за къпане. Нагревателят се състои от три основни отделения: огнище, хранилище за камъни, което има малък отвор през, който да може да се хвърля водата отгоре и воден резервоар най-отгоре.

Върха на водния резервоар обикновено е затворен с цел да предотврати изпраяването на водата. Върху нагорещените камъни в пещта се хвърля вода от предварително поставена кофа с вода до нея. В помещението има пейки от край до край. Хората влизат в парната стая тогава, когато пещта е нагорещена, но водата все още не е излята върху камъните. Изпотяването се счита за едно от основните предимства на руската баня за предпазване и освежаване на кожата.

Екипът на Спа Лукс Ви предлага своите услуги за изграждане на руска баня във Вашия хотел, спа център или дом.

За подробности можете да се свържете с нас, чрез формата по-долу: